Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kukurydz

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
nowy post

    Kukurydz

    Panowie powiedzcie dlaczego nie nogę ugotować rocznej kukurydzy łuskanej z kolby. Gotowałem 4 godziny ziarno bez namaczania i było nieugotowane. Drugim razem gotowałem po 24 godzinnym namaczaniu w wodzie , po 2,5 godzinach było na pół ugotowane i miało twardą skórkę.

    #2
    Też kiedyś tak miałem Kupiłem ziarno chyba dość leciwe , po 2 dniach moczenia i około 6h gotowania a była go spora ilość było dalej twarde , poszło dla ptaków .
    Myślę że jak kuku wyschnie na kamień to już tylko popcorn albo dla ptactwa się nadaje ugotować chyba się nie da , ewentualnie możesz spróbować w szybkowarze tak jeszcze nie robiłem . Jak ja gotuje mix ziaren to po10-20kg a takiego szybkowara nie mam.

    Komentarz

    Pracuję...
    X